Salı, Ağustos 25

Fark


Karga niye sevilmez anlamam. Aslında ben de sevmem. Daha doğrusu baya korkarım. Zaten hayvanların çoğundan korkarım ama kargadan daha bir korkarım. Ama saygı duyarım kargaya. Akıllıdır. Keşke tüm düşmanlarım, tüm korkularım kargalar gibi olsa. Karganın (The Crow filminin bundaki payı yadsınamaz) daha farklı anlamlar taşıdığını düşünürüm zaman zaman.

Neyse efendim, sonuçta karga buralarda hakaret anlamında kullanır. Mustafa Hoca, kargalar derken tam olarak kimi kastetti bilmiyorum. Ama onlara iyi şeyler demek istemediği ortada. Yazının başlığı olan fark nerede peki?

Bu lafı Fatih Terim dese acaba ne olurdu? Ders almam ders veririm derken hocayı eleştirenler, kendilerine karga dendiğinde neden aynı tutumu sergilemez? Yoksa Mustafa Denizli'de bir şeytan tüyü mü var.

Bu fark herhalde bundan kaynaklanıyor. Adanalı Fatih Terim sert ve asabi görünümlü. Onun saldırganlığı çok bariz. O nedenle o saldırdığı anda anlıyorsunuz onun tutumunu. O nedenle siz de saldırıyorsunuz.

Ama Mustafa Denizli öyle değil. En sinirli anlarında, mesela takımları gol yediğinde, Terim kendini yerlere atarken, Denizli suyundan bir damla su içer ve gülümser. Böyle bir fark var.

Hal böyle olunca Denizli birine karga dediği zaman "ya hoca yine kinayeli konuşmuş, neyse Çeşme'de bir rakı balık yaprız karşılıklı o zaman konuşuruz" mu deniyor acaba?

Terim'den böyle bir laf gelse, "adam masaları yumrukladı, olmaz böyle birşey biz boş adam değiliz, Adana'ya benzemez burası biraz adab öğrensin" mealinde şeyler söyleniyor belki de. Ardından da olaylar gelişir.

Veya ben bunca satırı can sıkıntısında yazdım. Hiç böyle bir fark yok. Tek fark Fatih Terim'in 14 sene boyunca Galatasaray forması giyip takım kaptanlığı yapması ve sonra teknik adam olarak 1996-2000'i yaşatması. Mustafa Denizli ise her camiada çalışıp, hiç bir camiaya yakınlık duymaması nedeniyle herkese yakın durabilmiş. Belki de ikilye yaklaşım farkının kaynağı budur.

1 yorum:

Tarhan Tuna dedi ki...

Lütfen taraflı yazmamaya çalışınız!
" ben milli takımdayken kaptanlık pazubandı fatih terim'de oluyordu. biz de anlamıyorduk haliyle. o zamanlar arkadaşlar bunu benim veya cemil abi ( cemil turan) 'nin hakettiğini düşünüyorlardı ama kaptan fatih oluyordu. bi gün dayanamadım metin türel hocamızdı kendisine sordum. bize " olum fatih'ten kaptanlığı aldık suratını asıp duruyor, huzursuzluk , hır gür çıkarıyor. sahanın kaptanlarının siz olduğunu herkes biliyor ama bırakın pazuband onda kalsın " dedi. biz de anlayışla karşıladık. "

- ali kemal denizci -