Perşembe, Ağustos 20

1.Lig Diğer Takımlar


Diğer takımlardan kasıt, daha önce tanıtmadığım Boluspor, K.Karabükspor, Hacettepe, K.Erciyesspor, Gaziantep BB ve Konyaspor.

Kısa geçiyorum. Bu kadar değişken takımları yazmak çok can sıkıyor bazen. K.Erciyesspor ve Hacettepe öyle mesela. Kadrolar tamamen değişti. K.Erciyesspor en iyi oyuncularını yolladı nerdeyse. Bir Bikoko kaldı geçen seneden adam akıllı. Kayserispor'un kullanmadığı ne kadar futbolcu varsa buraya geldi. Hacettepe de aynı olayı Gençlerbirliği ile yaşadı.

2-3 sene evvel A.Madrid ile oynayan takım seneye TFF 2.Lig'de olabilir. Hacettepe ise herşeye rağmen Süper Lig'e çıkabilir. 2 sene evvel çıkarken yaşattıkları süpriz hala akıllarda. Taş gibi bir takım, yıldız topçusu olmasa bile bu ligde iş yapabilir. Yeter ki çatır çatır top oynasın.

Bunun en iyi örneği Gaziantep BB. Yıllardır bu ligdeler. Uzamaları mümkün değil ama kısalmıyorlar da. İsmine aşina olduğunuz topçular olmuyor. Geçen sene Galatasaray altyapısı sayesinde bizim Canlar (Cafer, Cihan, Efe Mülayim, Uğur) ordaydı. En azından onları biliyorduk. Şimdi o bile yok. Ama küme düşer mi diye sorulursa kolay kolay düşmezler derim. Belediye takımları için iyi bir örnek Gaziantep. Daha doğrusu şehir kulüpleri için. Aşağıdan çıkarılan gençlerle halı saha gibi bir yerde maç yaparak Türkiye'nin en üst 2.liginde mücadele ediyorlar. Sakaryaspor, Göztepe ve hatta bu ligdeki diğer takımlar örnek almalı.

Süper Lig'den düşen Konyaspor mesela. Her sene kadro yenile, 3 büyüklerin kaşarlarını al. Ne oldu? 6 sene boyunca sıktı bizi ve küme düştü. Uzamadı ama kısaldı işte. Şimdi kurtlar sofrasından bir daha ne zaman çıkar belli olmaz. Kadro güçlü bu lig için. Ama herşey kadro değil. Heyecansız bir takım Konyaspor. İşi zor.

Heyecanlı takımlardan ikisi Boluspor ve K.Karabükspor. Hele kendi aralarındaki maçlardaki heyecan ve gerilim izlenmeli. Kadroları çok sağlam, tribünleri çok sağlam, heyecanları en üst noktada. Çıkarlar mı? Belli olmaz. Ama çıkarlarsa da süpriz olmaz. Zaten Boluspor iki senedir Play-Off oynamış olmanın getirdiği bir hırsa sahip. Psikolojik olarak 1-0 önde. Nedense herkes Boluspor çıkar diyor.

Tribün Dergi'de yapılan ankette çıkma yolunda Karşıyaka ile beraber favori görülüyor Yarenler. Forum ahalisinin yüzde 14'ü KSK, yüzde 12'si Boluspor diyor. Tabi taraftar sayısı da etkili bu ankette. Ama misal Adanaspor, Orduspor, Giresunspor takımlara o kadar şans verilmemiş. Yani çok da sübjektif değil.

Neyse olay budur. Fazla futbolcu adı vermeden yazdık bu yazıyı. Bu sefer böyle oldu. Hafta sonu lig başlıyor. Mayıs ayında neler olacak hep beraber göreceğiz.

Hiç yorum yok: