Çarşamba, Ağustos 19

23 Ekim 1991


Trabzonspor yarın Toulouse ile karşılaşacak. Bir Fransız takımıyla. Yıllar evvel de Trabzonspor bir Fransız takımıyla karşılaşmıştı. 23 Ekim 1991'de Lyon Gerland Stadı'nda O.Lyon ile. Muhteşem bir maçtı ve 4-3 kazanmıştı bordo mavililer.

İlk yarı golsüz bitmişti. İkinci yarıda tam 7 gol vardı. 2 dakika içinde önce Şehmus, sonra Hami attı 2-0 oldu. Sonra onlar iki tane attı. Evet o zamanlar böyle bir ayrım yapabiliyorduk. Biz ve onlar . Şimdi olsa Lyon attı derdim. 78'de yine Hami attı. 81'de denge geldi. Son dakikada yine attık. Evet o zamanlar attık dediğimiz yıllardı. Golü atan sol açık Orhan Çıkrıkçı.

İlk maçın yıldızı Ünal Karaman olmuş. Gazete öyle diyor en azından ben çok net hatırlamıyorum. Fransızların teknik direktörü Raymond Domenech. Trabzonspor'un ise Urbain Braems veya George Leekens. İkisi de Belçikalı. Tıpkı Hugo Bross gibi. İlk maçta elde edilen avantaj turun kapısını aralıyordu.

Fransa'dan galip döndü Trabzonspor. Rövanşta ise Hami(2), Hamdi ve Orhan attı. 4-1 yendik. Maç ile ilgili foto video arşivi olan linkini koyan olursa güzel olur. Keza internette bulabildiğim tek fotoğraf bu o maçlara dair. Güzel zamanlardı.

Hiç yorum yok: