Perşembe, Ağustos 20

Bulgar Gecesi

Bulgar gecesi dediğime bakmayın, Bulgaristan için çok iyi bir gece değildi. Benim gördüğüm, Ali Sami Yen'e gelmiş (FB-BJK dışında) en iyi deplasman tribününe sahip olan Levski Sofya dün sevenlerine büyük bir şok yarattı. Kendi evinde Macaristan'ın Debrecen takımına 2-1 yenildi. Şampiyonlar Ligi için çekilebilecek en iyi kura gibi gözüküyordu oysa. Arsenal ile Celtic, Fiorentina ile Lizbon, veya Atletico ile Pana birbirlerini yerken Sofialılar karşılarında Macarlar'ı bulmuşlardı. İlk maç beklendiği gibi olmadı. Deplasmanda 1-0 kazansalar bile elenilyorlar.
***
Bulgar futbolu teselliyi Nou Camp'ta oynanan hazırlık maçında buldu. Petrov kardeşlerin Martin olanı, City formasıyla Barcelona'yı yıktı. Hazırlık maçı bile olsa sonuçta Barcelona yenildi. City ise ne kadar güçlü olsa da, Barcelona'yı yenince "vay be" diyorum, şaşırıyorum. Yok abi olmuyor yani, korkutmuyorlar beni.
Birşeyler eksik sanki ama ne, ruh olabilir mi?
***
Bulgar, Nou Camp ve ruh dediğimiz vakit akla bir kişi geliyor. Hristo Stoichkov. Dün gece onu andık. Başka bir işe de yaramadı Debrecen ve City'nin galibiyetleri. Hatta bazılarına para bile kaybettirdi.



Hiç yorum yok: