Cuma, Ağustos 14

Bu Hafta Süper Lig'de


İlginç maçlar var. Hafta Trabzonspor - Diyarbakırspor ile başlayacak. Çok siyaset yazmak ve ortamı germek istemem ama blinenen nedenler var ortada. Fazla kurcalamıyorum. Diyarbakırspor için zor deplasman. Artı bir neden de Ziya Doğan. Trabzonspor'un eski hocası Avni Aker'e geri dönüyor. Hücüm oynat Ziya Hoca hücüm.

Galatasaray'ın sezon içinde hoca yollamasına neden olan ender adamlardan biri Sami Yen'e geri geliyor. Erhan Altın. Geçen sene Kocaelispor ile 5 gollü bir galibiyet almıştı İstanbul'dan. Şimdi Denizlispor ile geliyor. Frank Rijkaard'ın temkinli olması gereken bir maç.

Beşiktaş ise eski kaptanıyla buluşacak. Geçen sezon 5 kere karşılaşan Antalyaspor ve Beşiktaş, pazartesi günü İnönü'de karşılaşacak. Bu maçın özel olmasının nedeni Antalyaspor'un başındaki Şifo demeye gerek yok sanırım.

Fenerbahçe-Sivasspor maçı eski topçunun hoca olmasıyla sınırlı değil. Olay sadece Bülent Uygun değil. Mecnun Odyakmaz var bir de. Yetiştiği tribünlerin fiyatı ise artık 55 TL.

Ankaraspor -Gençlerbirliği maçları 2 senedir hassas bir konumda. Bir TSYD maçında yaşanan gerginlik hafiften devam ediyor. Gökçek-Ankaragücü-Ankara Futbolu-Cavcav. Maçı bunlar oynuyor. Kağıt üstünde leoparlar ve alkaralar oynuyor oysa.

Eskişehirspor - Bursaspor nadir rastlanan bir dostluğun maçı. 1626 kardeşliği diye geçiyor literatürde. Olayın bir de Ankaragücü boyutu var, onu geçen sezon yazmıştık zaten. Bir de iki eski Beşiktaşlı maçı bu. Rıza Çalımbay ve Ertuğrul Sağlam.

Kasımpaşa - İBB maçı. Recep Tayyip Erdoğan maçı. Zaten Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak. Farklı renklerin dostça mücadelesi. Belki ileride renkler de aynı olur. Bu arada maç seyircisiz oynanacak. Acaba seyirci olsa ne kadar farklı olurdu?

Kayserispor ve Gaziantepspor arasında bir ilginçlik bulamadım. İkisi de başaltı takımı. Yukarıya yaklaşacak en yakın iki takım. Başka da bir ortaklık bulamadım.

Her taşın altından çıkma potansiyeli olan Ankaragücü, bu hafta Manisaspor ile karşılacak. Dostluklar-rekabetlerden illa bağlarım da çok uzar. Ankaragücü'nün 1.dereceden en husumetsiz maçı olabilir. O zaman da kendi aralarına bir şeyler yaşarlar.

2.Hafta yarın başlıyor.

Hiç yorum yok: