Cumartesi, Ekim 24

Artık başlasın

Bıkkınlık geldi derbi öncesi haberlerden. Her haber sabırsızlığımı daha da artırıyor. Basın sağolsun yok şu kadar saat kaldı, yok artılar eksiler, yok falanca kişi iki takımı da teraziye koydu, kim daha ağır bastı falan... Galatasaray'ın sağ kanadı, Fenerbahçe'nin orta sahası... Bloglarda, gazetelerin internet sayfalarında, köşe yazılarında, her yerde maç ameliyat ediliyor şimdiden. Şu şurada oynamalı, böyle olmalı gibisinden. Herkesin belli bir fikri var. Öte yandan Galatasaray kendi yarı sahasında taç atsa heyecanlanıyorum. Yani teknik, taktik, analiz hepsi Bünyamin Gezer'in ilk düdüğüyle bitecek. Son düdüğüyle yeniden başlayacak. Ve belki de kendi özümüze döndüğümüz, herşeyi unuttuğumuz, tamamen futbolu düşündüğümüz o 90 dakika hayatımızdaki en saf en temiz anlardan biri. Futbolu avam eğlencesi olarak görürken 21.yüzyılda değişen kitleden bahsetmiyorum.
***
Yaygın düşünce Fenerbahçe'nin yine kazanacağı yönünde. Açıkçası ben "bu sene de..." diyenlerden olamıyorum. Ya bu seneyse diyorum ve tedirgin oluyorum. Aynı şey Galatasaraylılar için de geçerli sanırım. Ya bu seneyse diyen, Kutay'ın eleştirdiği takım tutmayı başkalarıyla dalga geçme aracı olarak gören adamlara kulak tıkayan 2500 kişi olacak Kadıköy'de. Orada olmak isteyecek ama olamayacak binlerce kişi daha var belki de, hatta kesin vardır.
***
Bu arada GS Tv maçın oynanacağı gün 16 saat derbi özel yayını yapacakmış. Tarihi maçlar, tarihi goller, unutulmaz anlar falan filan. Aynısı FB Tv'de de olacak. Aynı gün derbiyle saatleri kesişmeyen Vakıfbank'la oynayacakları bayan voleybol ligi maçı da var üstelik. Bu sene daha iddialı Galatasaray voleybolda. Ama yayın akışında o maç yok. Hani Galatasaray camiası Fenerbahçe maçlarına önem vermez, bu vizyonsuzluktur diyenlere duyurulur... Tıpkı Özlem Özçelik'in künyesinde oynadığı takımlarda Fenerbahçe Acıbadem'in yazmaması gibi bir durum bu. Hani vizyonsuz Fenerbahçe yönetimi Emre'yi Zeytinburnuspor'dan Inter'e transfer etmişti ya...

4 yorum:

kutay dedi ki...

nilay yiğit, esra şencebe ve alican güney'de fenerbahçe yazıyor.. demek ki bir kulüp politikası değil...

peralta dedi ki...

16 saat yayın da politika değil zaten. önemli olan türk olmayan kanalları geçmek.

kutay dedi ki...

iyi de abi, ikisi çok farklı.
galatasaraylı sporcuların fenerbahçe geçmişi bilerek yazılmıyorsa terbiyesizlik olur, rakibi önemsememek değildir, tartışılmayacak bir yanlıştır...
16 saat yayın yapmak ise kiminin hoşuna gider, kiminin gitmez. yukardaki gibi tartışılmayacak bir konu değildir. benim şahsen hoşuma gider.
çünkü konu vizyonsuzluk ve iddialı olmaksa, 9 senedir kazanamadığın bir maç öncesi 16 saat yayın yapmak, iddia koymanın en büyük örneğidir.
tam tersi ise maç başında değil, skor 2-0 olunca pankart açmaktır.

peralta dedi ki...

abi iyi de futbol da 90 dakika. gençler maçında skor garanti olmadan iddialı bir pankart açılmadıysa bu iddiasızlık mı? oyuncuların o gün ortaya koydukları mücadele zaten yeteri kadar iddialı olduklarının göstergesiydi. şekle şemale lüzum yok. bence yayın da iddia değil ayrıca.

benim sözüm vizyonla kafayı bozup derbinin ruhuna işeyen tiplere açıkçası. her fener mağlubiyetinde "ya aslında biz bu maçları önemsemiyoruz bık bık bık" edenler, çok iyi biliyoruz ki kadıköy'de alınacak bir galibiyette dağıtacaklar sevinçten. doğru olan da bu zaten, o yüzden kasmaya kraldan çok kralcılığa lüzum yok. gs tv'nin tutumu buyken hiç gerek yok hem de...