Pazartesi, Ekim 5

Kadıköy'de Küfür Yok


Bu yalandan sıkıldım artık. Gözümüzün içine baka baka bunu söylüyorlar.

Fenerbahçe taraftarı küfür etmesin demiyorum. Hele bir Galatasaray taraftarı olarak, Sami Yen'e devamlı giden biri olarak bunu deme hakkı bende hiç yok. Açıkçası ben de küfür ediyorum. Bunu saklamaya gerek yok. Ama nedense sürekli empoze edilen birşey var. Kadıköy'de küfür yok, küfür bitti, küfür edilmiyor, diyorlar.

Futbolla ilgilenen kesimin, daha doğrusu pazartesi günü okulda, işte, pazar gecesi msnde facebookta böbürlenmek için futbolla ilgilenen kesimin yüzde 80'i 3 dakikalık özetlere mahrum kaldığından, televizyondakiler ne derse onu belliyorlar. Bu da halk arasında "genel-geçer doğru" olarak kalıyor.

Kadıköy'de küfür vardır. Dün de vardı. Küfür olur mu olmaz mı , olmalı mı olmamalı mı bunu tartışmıyorum. Sadece şunu dile getirebilmek lazım. Her stadyumda olduğu gibi Kadıköy'de de küfür vardır. Belki aramızdaki tek fark, biz herşeye, herkese küfür ediyoruz, Kadıköy'de ise sadece bize küfür ediliyor.

Küfürü kısmak isterken, küfürü dalga geçer gibi daha çok duyuran LİG TV rejisine de ayriyeten teşekkür ediyorum.
***
Bu arada dünkü pankart güzeldi, hoştu. Ama 2-0 olduktan sonra açılmasını Fenerbahçeli olsaydım yadırgardım. Keşke maç başlamadan açılabilseydi.

4 yorum:

demiycem dedi ki...

galatasaray maci bitmeden stadi dolduramayan taraftar 2-0 olmadan o pankartida acamaz..

Kayrakli dedi ki...

sadece size değil, bjk ve hakeme de gittiler düpdüz.

pankartın açılma detayını yakalamış olmanda güzel :)

Arkhe dedi ki...

Fenerbahçe taraftarı niye maçından 3 saat önce stadı doldursun? Hangi devirde yaşıyoruz? Te allam..

highstanbul dedi ki...

"kadıköyde küfür YOK"
pazar günkü karşılaşmayı baz almamak lazım, hem kaybetmiş bir galatasaray hem rekora giden bir fenerbahce hem de 2-3 hafta sonra bizim tribün insanımızın herşeyden çok beklediği maç, bu çok önemli faktörler bir aradaydı.

insan bu küfür eder bende edilmeli, edilmemeli tartışmicam, küfür bence de edilir, hele ki statda ama pazar gecesi normalde olan küfürün net bi şekilde 2-3 katı "yasaklı" konusuldu "yasaklı" bagırıldı, e anlamanız lazım tek rakip puan kaybetmiş, ayrıca yavaştan yola çıkmış kadıköye dogru, tribün de psikolojik hazırlık olayana girmiş..

kadıköy'ün temizliğini, sevgiliyle gidilesi bir stat olduğunu, ana-bacı-gardaş gitsen rahatsız olmadan (hiç degilse istanbulda kesinlikle en az rahatsız olarak) maçını izleyebilecegin güzide bir yerdir bizim mabedimiz. bunu sanki medya pohpohlaması gibi göstermek, sanki kadıköy aynı inönü yada aynı sami yen gibi göstermek de başta başkan aziz yıldırıma ayıp olur, bu meseleyle çok uğraştı ve biliyoruum ki hala da uğraşıyor.