Cuma, Ekim 2

Fener Maçı Ne Oldu?


Raşit Altun haberi. Fanatik'te. Dünkü maç öncesi futbolcular basın mensuplarına sık sık bu soruyu sormuş. Bu haberler hep çıkardı böyle maç günlerinde. Ve genelde son cümle şöyle bağlanırdı: " Galatasaraylı futbolcular, Fenerbahçe'nin gol attığı haberini alınca rahatladı." Bu haberde öyle birşey yok. Haliyle aklıma soru işareti takıldı.

Tribündeki insanların yüzde 90'ı Sheriff'in kazanmasını istemiştir. Bunu saklamaya gerek yok. Dönem değişti. Taraftarlar değişti. Bu kaçınılmaz sonuçtu. İyi-kötü tartışmasına girmek yersiz. Tribün böyle.

Peki futbolcular nasıl karşılıyor? Acaba onlar nasıl bir tutum sergilemiştir. Sonuçta profesyonel futbolcular. Fenerbahçeli futbolcular da onların arkadaşı. Kendimi onların yerine koyuyorum. Ben şu anda en saf halimle Sheriff'in kazanmasını istedim. Ama mesela ben hayalimi gerçekleştirip Galatasaraylı futbolcu olsam ve benim yakın arkadaşlarım Fenerbahçe'de oynasa, onlar gidip Sheriff ile oynarken "inşallah bizim çocuklar kazanmıştır" diye geçiririm aklımdan. Sonuçta derbiden önce beraber açılışa gittiğiniz insanlar.

Ama onlar da taraftar gibi düşünmeye başladıysa hakikaten ilginç. Samimiyet ve dürüstlük olsun da taraftar gibi olmaslar da olur.

Hiç yorum yok: