Salı, Ekim 6

Nerede O Kaşkol?


Rahmetli annemin en sevdiği yazarlardan biriydi. O zamanlar beyni bu kadar sulanmamıştı daha. Bu da bizim şımarıklığımız, annemin kemikleri sızlıyordur, oturduğum yerden yıllardır bu işin içinde olmuş, insanları etkilemiş birine sallıyorum diye. Ama işte o yıllarda farklıydı, elime verilen ilk kitapların arasında onunkiler de vardı.

Neyse, annemlerin kuşağından futbolu seven kim varsa, daha doğrusu Galatasaraylı kim varsa bu adama taparmış. Sarı-kırmızılı kaşkol demiş yer yerinden oynamış spor basınında, basın tribününde.

Şimdi? Bizim kuşak nasıl tanıyacak? 1996'da Fenerbahçe'den 4 yerken, dün hatılattığım Sarıyer maçında İnönü'yü 40.000 kişi doldururken, o Fatih Terim'e şehir kırosu diyordu.

Galatasaray'ın geçiş döneminde takımı alan Lucescu'ya neler dediğini hepimiz biliyoruz. Bir çeyrek final, 1 şampiyonluk kazanıldı.

Galatasaray tarihinin en zor kazanılan şampiyonluğunda, teknik bilgisi bir yana adamlığıyla kalpleri fetheden Gerets'e her hafta salladı.

Askerdeydim çok net bilmiyorum ama kesin Kalli'ye de bunak demiştir, o savaşan takımı kurunca.

Ve şimdi sıra Rijkaard'da. Go Home demiş. Yazıyı baştan sona ele alsak buraya taşıyacak 50 tane şey buluruz ama gerekmez. Başlık Go Home ise yapacak birşey yok.

Biz de burada kıçımızı yırtıyoruz. 200-300 Galatasaraylı okusa, onlara "sabır" lafını aşılasak kardır, iyidir diye. Ama hepsi boşmuş sonuçta. Hıncal abim gelecek "go home" diyecek son 10 yılda Galatasaray'ın başına gelen en güzel şeye. Kahvehanelerde, sokaklarda şimdi herkes "Rijkaard hoca değil" diyecek, desinler. Beni, Sami Yen'de kombinesi olan 1000'lerce kişi ilgilendiriyor. Onlar bu gaza gelmez inşallah. Kombine alırken, bilet alırken sadece maç izlemek için orada olmadıklarını biliyorlardır inşallah.

Yoksa zaten go home Rijkaard. Biz burada takılırız Terim, Daum, Denizli, Yanal....

2 yorum:

Aykut dedi ki...

Onu bunu anlamam da bu sene Alisamiyen kapalısı emin ellerde. En az rijkaard kadar güveniyorum sana. Sen hep bu bilinçte ol, (ki ondan en ufak bir şüphem yok) inan ki askerde daha bi rahat olacak içim.

oumar dedi ki...

"bi sus be adam" diyorum.


büyük galatasaray taraftarına sabır, sabır, sabır diyorum...


her şey çok güzel olacak.