Perşembe, Ekim 22

Hazırlık Maçları


Elektrik kesintisi bugün yazı yazmamı engelledi. Oysa bugün önemli bir gün. Hemen bir yazı yazmalıyım. Beni bekleyenler var Sokak'ta, yetişmem lazım.

Bugün iki takımın da derbi öncesi sahne alacağı bir gün. Bana göre hazırlık maçları. Her yerde konuşulan maç pazar günü. Zaten pazar günü dunyanın her yerinde gerginlik olacak. İngiltere'de Liverpool-United, Fransa'da Marsilya-PSG, Arjantin'de River - Boca. Ama en önemlisi Kadıköy'de.

Bugün ise hazırlık maçı. Derbi öncesi takımı son kez göreceğiz. Tribünden son kez, "geliyoruz" diyeceğiz. Bu gün, saat 12'yi geçince, biz ne desek boş olacak. Bundan sonra topçuların işi.

Bugünkü maçlara değinelim mi? Adettendir, ayıp olmasın. İki Romanya takımı ile karşılaşacak iki takım da. S.Bükreş geçen sene bize neler yaşattı ortada. Bugün onları ya affederiz, ya da antipatikliği ikiyle katlar. Dinamo Bükreş için ise söylenecek tek şey Tamas.

Tamas hakkında bir yazı yazmak da vardı kafamda ama olmadı. Galatasaray'ın eski bir topçusu bugün hayatında ilk kez Ali Sami Yen'e çıkacak.

Bugün kazanırsak Avrupa'daki 87.galibiyetimizi alacağız. Fenerbahçe'nin Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yaptığı maç sayısından 2 eksik sadece.

Fenerbahçe 3 gol atarsa (bence o kadar gollü bir maç olmaz) Avrupa'daki 200.golünü atacak. Bunlar önemli mi? Olabilir.

Olay bu. Geçen gün verdiğimiz istatistik nedeniyle şunu diyorum. Bugün kaybeden, pazar kazanır. Hayırlı uğurlu olsun iki camiaya da.

Hiç yorum yok: