Çarşamba, Ekim 28

Maç Öncesi Maçın Hakemi


Her yerde yaşanan olay. Kadıköy verisyonu. Fenerbahçe taraftarlarından birkaçı, Kadıköy girişinde Galatasaray taraftarına birşeyler atıyor. Bu memlekette en güvenilmeyecek şeye güveniyorlar. Polise. Sonuçta oradaki FB taraftarı 3-5 kişi, Galatasaray taraftarı 1000'den fazla.

Abartalım biraz. Polis olmasa böyle bir durum yaşanmayacak belki de.. 1000 Galatasaray taraftarı kendilerine ayrılan yere girecek. Ne onlar ortada polis olmayacağı için 40.000 kişi arasında olay çıkarmayı düşüncek, ne de 3-5 Fenerbahçeli teller arkasından birşeyler sallayacak.

Ama sonra bir yanlışlık oluyor. Tahminen alkollü olan Fenerbahçe taraftarı, yanlışlıkla polislere isabet ettriyor fırlattığı nesneyi. Ve sahneye bu manzara çıkıyor.

GS - FB taraftarı ayırmıyorum. Bu durumun tersi de yaşanıyor. Biraz içince, pusu kültürü devreye giriyor. Ama şu sahnenin üzerinde durulması lazım.

Taraftar, taraftara birşey atınca sesini çıkarmayan polis, kendisine bir şey gelince nasıl aslan kesiliyor. Polis görevini iyi yapıyor. Kendini çok iyi koruyor, gerisine karışmıyor.

Bu arada, bu maçın hakemi de polisti değil mi? O da kendini iyi korudu zaten.

Hiç yorum yok: