Çarşamba, Ekim 28

Amaç Ne?


Fanatik'in manşetinin nedenini anlayabilen var mı? Galatasaay tarihine adını yazdımış onlarca ismi, Vahşi Batı filimlerindeki "wanted" posterleri gibi manşete taşımanın, üzerine "Kadıköy'de beraberlik bile göremeyenler" diye yazmanın anlamı nedir? Yılmaz Özdil araştırmış, Tamer Bağlan koymuş, bir gazeteye daha yazık olmuş.

Tamer Bağlan kendi mastürbasyonunu ana sayfaya taşımış. Capel'e "kalk ayağa it" yazdığı köşe yazıları, köşesinde kalsaymış. 10 seneden aşkın bir süredir aldığım gazetemin, iki gündür FB TV gibi çalışması hakikaten sinir bozucu.

Dün, internetteki seviyesiz espirileri sayfaya taşıdılar. Bugün de bu manşet. Ligin 10.haftasında oynanan maçın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen hala 6 sayfayı Fenerbahçe'ye ayırmak nasıl açıklanır bilmiyorum. Çıksın açıklasın Tamer Bağlan veya Necil Ülgen veya Yılmaz Özdil.

Zaten oradaki resimlerde olmaması gerekenler de var. Vedat İnceefe, Ümit Davala, Claudio Taffarel, Hakan ünsal ve Gheorghe Hagi'nin orada olması, bu haberin ne kadar özensiz hazırlandığının göstergesi. Sanırım 3 gün 3 gecedir eğlenirken alkolü fazla kaçırdılar ve kendi bloglarına (varsa) falan koyacakken yanlışlıkla buraya koydular ve arada birkaç isim daha eklediler. Ya da daha olası bir ihtimal; Yılmaz Özdil araştırdı böyle oldu.

Buradan siyasete de uzanalım. Eğer Yılmaz Özdil AKP-CHP muhabbetlerini de böyle yazıyorsa vay halimize. Millet mail yolluyor her gün, "bak Yılmaz Özdil yazmış, AKP bunu yapmış" diye. Okuyorum ve artık şöyle diyorum: Yılmaz Özdil yazdıysa AKP bunu yapmamıştır." Bunu dememin tek sebebi, Fanatik yazılarıdır. Ve bugünkü haber bunu iyice taçlandırdı.

2001'deki veya 2008'deki kupa beraberliklerini sokmadın tamam da, 1998'i de mi görmedin be adam? Kimden duyduğunu yazdın yine? TFF sitesine bile bakmadan. Bi de merak ettim, üşenmedim, listeledim diyor. Gözümüzün içine baka baka yalan söylemek denir buna.

Neyse onu geçelim, futbolcu isimleri önemli değil. Yenildiler veya fark yediler. Hiç önemli değil. Canları sağolsun onların. Ama şu manşet için, şu anasayfa için, bunları hazırlayanlar için, Yılmaz Özdil de, Tamer Bağlan da, kimin emeği varsa; size hiçbir zaman "canınız sağolsun " denmeyecek. Sizin manşetiniz; "İnsanlardan saygı değil, merhamet bile görmeyenler" olacak.

8 yorum:

birdie num num dedi ki...

Birsürü şampiyonluklar, Uefa kupaları ve birsürü zafer görmüşler varsın kadıköyde şampiyonluk göremesinler zannedersin ki bu bir başarı kriteri,

Tamam gurur tablosu değil ama bu o resimdekileri alçaltmaz,
onlar beraberlik bile görmemiş olabilirler ama Yılmaz Özdil onların binlerce (hatta bazıları için milyonlarca) insandan gördüğü sevgiyi ve saygıyı hayatı boyunca görmemiştir göremez.

türk insanının paraya giden yol sansasyondan geçer denemeleri vol.1224334

Confeng dedi ki...

Fanatik dur durak bilmiyor ki zaten. Bir gün yok ki Galatasaray aleyhine haber yapmasınlar. Şu ortamda ağzımı daha fazla bozamıyorum ama cidden yaptıklarını küfürsüz sözlerle ifade etmek güç.

Adsız dedi ki...

''Fanatik'in manşetinin nedenini anlayabilen var mı?''

İç güveysi damat bunların en başına geçti.
Ordan bi amaç çıkar sanırım

M. Alper dedi ki...

Bir FB'li olarak bu saçma sapan haberi kınıyorum. Zaten Y.Özdil'den ne beklenir ki? Basit yazıların basit adamı..
Gazetenin adı Antu olsa daha iyi olacakmış. (Gerçekleri yazdığım için 3 yıllık antu üyeliğimi tamamen silerek attılar beni. Antu tayfasının gerçeklere damla tahammülü yoktur.)
Tamam 10 yıldır yeniyoruz ama o kadar da önemli değil.
Zico dışında Avrupa'da başarı yok, bunlar hala Kadıköy'de 10'da 10 derdinde... Çok yazık takımıma...

onur dedi ki...

Bunlara en uygun cevabı o gazeteyi almayarak verebiliriz bence; en başta da bu blogun yazarı...Keşke GS taraftarı boykot edebilse; Ttrajları düşünce öyle bir akıllanırlar ki inanamazsınız!

kutay dedi ki...

1 sene boyunca migros'a girmemiş, bir dönem boyunca ülker tuketmeyen biri olarak, boykot işinin lafta kalacağını biliyorum..

highstanbul dedi ki...

kutsal, bu "sıcak" yazına en güzel cevabı blogdaşın "peralta", son yazısında vermiş... evet, günlerdir keyifle adı geçen gazeteyi alıyor ve daha büyük bir keyifle okuyorum, ama ilk puan kaydında daum'da çakacak, ince ince aziz yıldırıma dokunduracaklarını bildiğim gerçegi de hep aklımda.. medya bu, o an ne satacaksa, onu yazar.

highstanbul dedi ki...

''Fanatik'in manşetinin nedenini anlayabilen var mı?''

İç güveysi damat bunların en başına geçti.
Ordan bi amaç çıkar sanırım

fanatik dogan yayın grubunun, çalıkların degil, henüz.