Cuma, Ekim 23

Kadıköy Deplasmanı


Kadıköy'e biletim yok. Gitmiyorum maça. Zaten her Kadıköy maçına gidebilen biri de değilim. Ama istisnasız her maça gitmek istemiştim. Ve şu anda olsa o maçlara yine gitmek isterdim.

Bizim çevremizdeki insanlar, Facebook'tan, sözlükten, Antu tarzı sitelerden falan besleniyor. Şu ara muhabbetler aynı. Laf soktuğunu sanan insanların cümlesi. Fenerbahçeli olanların: Niye geliyorsun oğlum, yine fark atacağız size.- Sen akıllı adamsın, Kadıköy'e niye gidiyorsun. tarzı cümleler.

Ezeli rakiplerin birbirini kızdırması normaldir. Mesela FB bizi yense, biri bir şey dese, (ben yapmam mesela, yapılmasını da istemem) mantığını kurabilirim. Sonuçta kazanılmış bir zafer var, bir şekilde kutluyor.

Fakat "Kadıköy'e gidilir mi" demek çok saçma. Aynısı Galatasaraylılar'da var. "Ne gideceğiz abi, ne gerek var" diyenler.

9 senedir ezeli rakibine deplasmanda yenilen takımın öz taraftarları en çok Kadıköy deplasmanını seviyor. Bunu bir irdelemek lazım. Bu adamlar Kadıköy olsa da gitsek diyorlar. Hatta 9 senenin cefasını çeken insanlar, ben gitmedim diye yeneceksek, uğursuzluk bendeyse, bu sene yokum" totemini ve fedakarlığını yapabiliyor istemeye istemeye.

Kadıköy deplasmanında olmak bambaşka birşey çünkü. Sevmediğiniz bir yerde, antipatik bulduğunuz bir ortamda, o kalabalıkta sadece 2.000 kişi olma duygusu. Kazanırsak çıldırırız diye gidip yenilince, stad boşalırken o karanlıkta avazı çıktığınca bağırabilmek.

Fenerium'dan, tribünün yanına gelen adamlar veya Facebook'ta saçma videoları, fotoları paylaşanlar bunu anlayamaz. Onlar kendi takımlarını sadece yenerken severler. Onlar takımlarını sadece insanlarla dalga geçmek için kullanırlar. Ve ne yazık ki bu ülkede böyle basit adamlar çok var. Bizde de, Fenerbahçe'de de, diğer takımlarda da.

Onların düşündüğü gibi, biz Kadıköy'e korkarak, çekinerek gitmiyoruz. Her sene daha büyük bir coşkuyla gidiyor gidenler. Takımın en zor gününde yanında olmak, 50.000 kişinin arasında omuz omuza durabilmek için. Hem bir isyan, hem bir bağlılık. Keşke bu sene orada olabilseydik.

Aslında çok da boş yazdım. Birçok kişi anlamayacak bunu. Ama o maça gidenler nasıl bir olay için gittiklerini iyi biliyor. Ve maçın sonucu ne olursa olsun, 66 lira verip oraya giden her bir insanı baya kıskanıyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hocam tam anlamıyla duygularıma tercuman olmuşsun. bende cok kıskanıyorum oraya gidenlerin. kısmetse seneye artık..

Unknown dedi ki...

bedrin arslanları gibi