Çarşamba, Ekim 7

Derbi Pazar Oynansın


Boş geçmeyelim, fikrimizi söyleyelim, belki dinleyen olur. Daum pazartesi oynansın istemiş. Sebep hafta arasında oynanacak olan Avrupa Kupası maçları. İki takımda perşembe maç oynayacak, pazar yorgun olur, pazartesi derbi olmazmış. Adama sorarlar, sen bu perşembe maç yaptın, sonra geldin pazar kendi evinde yine ligde oynadın. Biz perşembe maçından sonra pazar deplasmana gittik, kimse de birşey demedi. Ayrıca biz Beşiktaş derbisini cumartesi oynarken, takımın yarısından fazlası çarşamba milli maçta oynuyordu.

Bu derbiyi niye pazar istiyorum onu da yazalım. Benim o maça gidebilmem için pazartesi olması daha iyi olur. Ama burada kendimizi düşünemeyiz. Galatasaray-Fenerbahçe maçları Türkiye'nin en önemli maçlarıdır. O maçlar, maçtan daha ötedir. Haftalar öncesinden başlayan bir heyecan vardır ki, pazartesi de olsa cumartesi de olsa o heyecan kimse engel olamaz.

Ama o maç günü yaşananlar daha farklıdır. Yaşayan bilir ,ki bunu yaşayan insan sayısının çok fazla olduğuna inanmıyorum, O maç günü Lig Tv'den veya Msn'den yaşanmaz ama memleketin (İstanbul'un) çoğu öyle yaşıyor.

Haliyle o gün, pazar olmalı ki o gün güzel yaşansın. Fenerbahçe taraftarı saat 1'de Nazli'da içmeye başlayacak, Yoğurtçu da pankartlar açılacak, Galatasaray taraftarı sabah Kuştepe'de bilet peşinde koşacak, Kadıköy'e geince atkıları-formaları saklasın mı diye düşünecek. Bunlar olmazsa GS-FB maçının yarısı gider. Ve evet, o da maçtır. GS-FB maçları akşam 7'de başlamaz, sabah 8'de başlar.

Bu yukarıda saydıklarım da anca resmi tatil gününde yapılabilir. Zaten bana kalsa GS-FB maçlarının oynandığı gün resmi tatil olmalı ya.

1 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Bence hangi gün oynanırsa oynansın, gündüz oynansın. Bıktım artık gece maçlarından!